lördag 7 januari 2012

Gah! Jobba?

Är som sagt mammaledig, men ska hoppa in och vikariera för en av Ma/NO-lärarna på min skola direkt efter lovet.
Hur gör man? =D

Eftersom att det är en nära kollega, som har samma ämnen och årskurser som jag vanligtvis har, så vet jag på ett ungefär vad kurserna ska innehålla (det är i år 9, så gamla läroplanen gäller).
Sitter ändå och är lite nervös, har inte hållit i riktiga lektioner på över 1,5år!
Tänkte att jag skulle testa lite av mina nya IKTkunskaper och skapade en LPP-Prezi över astronomiområdet som ska startas upp.
Den är inte helt färdig, utan bara ett utkast (som efter den 11Jan förhoppningsvis ersatts med den riktiga, bilderna måste bytas ut, stavfel rättas och in med något annat roligt)
// Camilla, tycker att det ska bli lite kul att tjuvstarta innan den 5 mars =D
PS Har ni något förslag på något "IKTigt att lägga in? DS

2 kommentarer:

 1. Ett IKT:igt tips skulle väl kunna vara att eleverna bygger en kunskapsbank tillsammans (i stället för varsin ordlista o.s.v.). Vet inte hur det fungerar med det administrativa...

  Antingen gör varje elev varsin hemsida, för tidningar kan ju vara webbpublicerade nuförtiden, eller så bygger de den tillsammans. Om eleverna bygger den tillsammans krävs olika roller av dem.

  Om en hemsida skulle krascha är det bra att ha texter och bilder sparade på fler ställen.

  Kan det vara något? Lycka till!

  Jag har aldrig gjort någon Prezi själv men jag tycker de är spännande att följa. En studiekamrat berättade dock att eleverna hon undervisat på senaste VFU:n blivit åksjuka. Så uttryckte de saken i alla fall.

  Vad säger dina elever?

  SvaraRadera
 2. Bra idéer!
  Tack!
  Eleverna älskade Prezin och blev själva sugna på att testa göra egna nästa gång de ska redovisa ngt. De tyckte att det var kul att den var så annorlunda jämfört med de pp de är vana vid =)

  SvaraRadera