lördag 16 juni 2012

Lärare lär lärare

Igår hade vi "Lärare lär lärare"dag på min skola.
Det var många intressanta och roliga föreläsningar, och min handlade om "IKT i undervisningen".
Jag har en massa spännande webbaserade verktyg som jag testat lite grann och nu vill sprida bland mina kollegor för att få igång ett samarbete oss lärare emellan, hitta användningsområden osv

De verktyg vi testade var;
Socrative: En sida som kräver inloggning för läraren men inte för eleverna. Finns även som app till iOS och Android. Man kan skapa färdiga quiz eller använda som mentometer, man kan få sammanställningar i excelformat på svaren. Socrative har många funktioner och är väl värd att sätta sig in i.

Mentimeter: Mentimeter är en sida som fungerar som en mentometer. Lätt, snygg och absolut användbar. :)

Answergarden: Kräver ingen inloggning, användbar till att brainstorma med. Kan bäddas in på t. ex. bloggar.

Titanpad: En webbsida där man skriver i samma dokument,ingen inloggning, bara att spara som webbfavorit om man vill fortsätta sedan. Alla personer som skriver får en egen färg och det går att chatta samtidigt. Exportera till Word eller pdf när man är färdig. Jag älskar denna webbsida!

Todaysmeet: Tillfälliga chattrum utan inloggning.

Corkboardme: En stor anslagstavla att sätta upp sina post-it-lappar på.
Ingen inloggning och man arbetar tillsammans.

Popplet: Mindmapping med många funktioner. Barnsligt snygg och många roliga funktioner.
Ta en kik!

Screencast-o-matic: Skärminspelningverktyg!

Voki: Gör din egen avatar!

Vissa visade jag bara och några testade vi tillsammans.

//Camilla, filar på ett inlägg om Titanpad som är värd ett eget!

1 kommentar:

  1. Hej Camilla! Tack för tips om dessa verktyg. En del är helt nya för mig och jag är sugen på att testa. Bra idé att personalen lär av varandra. Under en del av sommarens arbetsveckor ska jag planera ett program för skolans kompetensutveckling i augusti. Jag, skolbibliotekarie, ska få använda ett par timmar till att visa och diskutera databaser och andra bra resurser som elever och lärare har tillgång till. Kanske några av verktygen i din lista kan locka till användning. Jag hoppas också få bra tips från lärarna.

    SvaraRadera