lördag 2 juli 2016

Läsåret som gått 2015/2016 Kan det bli bättre? Och uppdatering av #Bucketlist

Vilket läsår!
Det har hänt så mycket under detta läsår och jag kan ytterligare stryka något på min bucketlist, gjorde ju ingen revidering vid nyår, så jag får väl göra det nu. Avslut på år som avslut på läsår liksom =)

#Bucketlist
Mål: Att vara digital.
1. Skapa mitt egna digitala materiel istället för att ha matteboken som bas.
2. Att formativt och summativt ständigt utvärdera min undervisning.(digitala vägar)

Mål: Att skriva.
1. Skriva bok
2. Skriva en artikel i pappersform.
3. Hålla bloggen vid liv med minst ett inlägg i månaden.

Mål: Att prata.
1. Att vara en föreläsare som andra uppskattar och finner inspiration från i större sammanhang.
2. Föreläsa på BETT

Mål: Arbetsplats
1. Att vara en förebild för andra.
2. Utveckla min undervisning så att den räknas som innovativ, utvecklande, inspirerande och sprudlande.
3. Att mina elever känner att de utvecklas, får vara kreativa och att det känns "Viktigt på riktigt och relevant"
4. Använda iPaden ännu mer som digitalt verktyg mer än färdighetsträning.
5. Fokusera på en sak i taget

Tycker nog att jag gjort rätt bra detta år =)
Nu ska den uppdateras här med nya mål.

Augusti började med att vår bok släpptes, som jag skrivit tillsammans med Lena Gällhagen"Surfplatta i undervisningen". Så nyttigt att skriva en bok där varje ord ska värderas och byggas ihop
i ett sammanhang så att andra förstår våra tankar. Duktigt trött var jag när sommarlovet tog vid, men är otroligt stolt över slutprodukten!
Samma dag som boken släpptes fick jag reda på att jag var nominerad till lärarpriset Guldäpplet 2015!

Runt sommaren hann jag vara med i tidningen, både LÄRA och Origo som hälsade på mig på jobbet och kikade in under pågående undervisning och jag fick återigen sätta ord på mina tankar. Ni som läst en del från början vet att detta har varit ett av mina utvecklingsområden under åren som gått.

Hösten flöt på och jag hann inspirera och föreläsa på bl a
"Så funkar det", Skolforum och Bokmässan, samt arbeta vidare med mitt försteläraruppdrag på egna skolan.

Under bokmässan spelades det in ett avsnitt av Lärarpodden från LR

Även SAS fick in en artikel "Women who code", där jag medverkade.

I November så var Lärlabbet på plats för att intervjua mig till programserien, där jag pratade om olika bedömningsunderlag i undervisningen.

Höstterminen avslutades med att mina elever fick tillverka och programmera talargåvan till årets keynotespeakers på Internetdagarna. Mäkta stolt att se sina fina elever på de stora skärmarna i föreläsningssalen. Tack Kristina Alexanderson för möjligheten!

Under våren så föreläste jag på #Passet, SETT och hann även med en sväng till Åland för att föreläsa på Dialog 2016.

I April höll jag i ett EdCamp med fokus på IKT i undervisningen på Södermalmsskolan, där 100 personer snabbt fyllt anmälningslistan, verkligen kul med många nya ansikten!

Bloggade lite i det spännande projektet "EduSpaces"

Tisdagen den 17:e Maj så får jag ett mail där det står "Ring mig så fort du ser detta" //NN, Handelskammaren.
Jag ringer upp och efter några minuter så får jag höra "Du har vunnit!"

Jag har alltså vunnit Sydsvenska Handelskammarens Lärarpris "Sveriges bästa lärare"!!

Juryns motivering lyder:
"Med sin förmåga att utveckla nyskapande och inspirerande lektioner i matematik och naturvetenskap hjälper hon alla elever att nå sin fulla potential. Med pedagogisk skicklighet förklarar hon svåra processer och koncept genom moderna metoder anpassade efter den digitala verklighet som dagens unga lever i. Genom sitt engagemang för såväl sina ämnen som för konsten att lära ut förmår Camilla Askebäck Diaz att utveckla elevernas kreativitet och vilja att lära sig. Därför är hon värdig att ta emot utmärkelsen Sveriges Bästa Lärare 2016."

Inlägg från Pedagog Stockholm och Skolvärlden om priset.

Så galet! Och jag kommer nog aldrig riktigt fatta att jag fått detta pris! Det känns otroligt stort och ärofyllt!
Tack alla mina fina elever som stod bakom nominering och till E*** som författat den fina nomineringstexten! Några utdrag ur texten;  "... Hon leder väldigt bra lektioner som hon driver med sin enorma entuasiasm och passion för dom olika ämnena då alla är motiverade och engagerade till att arbeta och lära sig. .... då hennes lektioner är moderna och vi får prova på olika arbetsmetoder. ... Hon är väldigt kunnig i sina ämnen som man märker när hon förklarar svåra biologiska processer samt matematiska formler ... Camilla sprider alltid mycket glädje..."


Denna mening tar jag med mig; "Camilla sprider alltid mycket glädje" som är en liten del av allt annat som står i texten. För mig står den meningen för engangemang, entusiasm och nära relationer <3 p="">
Med detta i ryggen gick jag på semester... men gjorde ett liiitet uppdrag till, till min stora glädje:
Att sitta och snacka med Anna och Philip i deras eminenta lärarpod "AnnaochPhilipslärarpodcast" 
Så himla härliga! Här kan ni lyssna på samtalet.

//Camilla, går på sommarlov med ett stort leende

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar