måndag 7 november 2016

Hour of code - är ni redo?

Under höstlovet höll jag och min utvecklingsgrupp i en fortbildningsdag på egna skolan. En av sakerna vi gjorde var att testa "En timme med kod" tillsammans. Detta för att förhoppningsvis få upp ögonen för flera på skolan kring programmering och för att se om vi kan få hela skolan att delta i Hour of Code den 5-11 december. (Jag har redan anmält skolan såklart ;))

För att underlätta för pedagoger som villl testa med sina elever så kommer här en kort beskrivning kring hur man kommer igång:1. Gå in på www.studio.code.org och starta ett lärarkonto.


2. När ni loggat in kommer ni till startsidan, här hittar ni rubriken "Elevkonton och framsteg" - klicka där.
3. Tryck sedan på "Ny sektion" för att skapa en klass.
Här fyller ni Gruppnamn (klassen), väljer inloggningstyp (återkommer till detta), årskurs, Kurs (återkommer till detta) och trycker sedan på "Spara"

Nu har ni skapat en klass!

4. Inloggningstyp: Det finns tre olika inloggningstyper; Picture, Word, Email. 
Om man väljer Picture eller Word så kommer ni som lärare att skapa konton åt eleverna, genom att lägga till deras namn och sedan kommer ni att skriva ut en pdf där varje elev får sin bild eller lösenord.

När ni skapat en Grupp, s åtryck på "Hantera elever" - "Lägg till flera elever" och skriv sedan elevernas namn, en per rad. (Det räcker med förnamn om det inte finns fler elever med samma namn i klassen, annars; Lisa A, Lisa D osv) Tryck sedan "Klar"  och "Spara alla"  Under elevlistan finns nu en lila test med 

Skriv ut kort med dina elevers inloggningsuppgifter.

Där genereras en pdf att skriva ut med elevernas lösenbild eller lösenord, samt länken som eleverna skriver för att logga in på din sida.

5. Kurs; Det finns en massa olika kurser att välja mellan, dels tidigare års "Hour of Code" men också olika kurser. Ta en stund och kika runt vad ni själva tycker är en bra start för era elever, rekommendationer ligger under varje kurs. På förstasidan hittar ni också "lektionsplaner och resurser" med tips och tricks till varje del, också väldigt många bra unplugged-resurser att starta med.


Lycka till! //Camilla, kommer nog att finjustera denna beskrivning vart eftersom jag hinner =)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar