måndag 26 juni 2017

Kahoot! Uppdatering på G!

Nu blir det ännu lite fler uppdateringar hos Kahoot!
En nygammal är funktionen Jumble som kom för någon månad sen.
I Jumble sorterar man svaren i ordning i stället för att trycka på rätt svar.
Det kan vara att sortera saker i tidsordning, storleksordning, rättstavning, meningsbyggnad.. bara fantasin sätter stopp.
Läs om Jumble hos Kahoot.

En ny sak som kom denna vecka är att Kahoot byter webbadress; Getkahoot.com blir Kahoot.com

Det kommer nu att bli möjligt att kunna titta på olika spel som redan finns utan att vara inloggad under en flik som heter "Explore games", där kommer det att finnas olika kollektioner av färdiga spel att kunna dels spela men också inspireras av. Nytt är också att National Geographic Bee och National Geographic Wild har gått med Kahoot och skapat en massa inspirerande quiz som olika kollektioner.

En heads up inför kommande ny, efterlängtad uppgradering;
En app för att kunna träna på olika Kahoots!!! Underbart!
Man ska alltså kunna ge möjligheten att kunna skicka olika challenge till sina elever och att de sen ska kunna träna själva.
I appen kommer man då kunna se frågan och lämna sitt svar på samma skärm.

Kika här;//Camilla, vill gärna testa appen asap!

3 kommentarer:

 1. Vad bra att jag träffat på en Kahoot-specialist! Tack! Under ett par spelomgångar har jag haft elever som ändrat någon inställning i Kahoot och spelet visar att hundratals deltagare är med. Vet du, hur eleverna gör denna inställning. Hur gör jag för att förhindra detta?

  SvaraRadera
 2. Det eleverna gör är att de använder tjänster på nätet som automatiskt skapar hundratals deltagare. För att förhindra det aktiverar du "Enable 2 Step Join" innan du startar spelet!

  Här kan du läsa mer: https://kahoot.com/2017/02/08/use-2-step-join-option-secure-game/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dubbeltack! Ett tack till Camilla för en fin blogg med goda råd och spännande tips och ett tack till Jan, som snabbt löste mitt problem. Vad enkelt det är när man vet!

   Radera