söndag 6 november 2011

Ja, vad tycker jag om Twitter egentligen?

För några inlägg sen skrev jag om twitter, och nu kom jag till den delen i min IKTkurs som just handlar om sociala nätverk =)


1. Vad tyckte du om Twitter?
Helt egocentriskt så är det min egen inspirationskälla just nu! Så många kloka funderingar, tankar och bra tips finns att hämta där! Och vilka människor det finns! Vilka inspiratörer! Om du inte är uppkopplad på twitter, signa in nu!


2. Är du redan med i något socialt nätverk, vilket i så fall?
Har Twitter (@Askeback) och Facebook.


3. Kan du se några användningsområden för den här typen av sociala nätverk i din profession?
OM jag kan? Frågan är bara HUR jag ska göra för att utnyttja det på bästa sätt, men det kommer nog att lösa sig varteftersom. Jag har ju inspirationskällan Twitter att kika på! =)


4. Vilka risker finns med sociala nätverk och vad kan man göra för att minska dem?
Man ska alltid tänka sig för VAD man skriver, det som skrivs på nätet, stannar på nätet även i framtiden! Skydda tillgången till din information så att endast de personer du tänkt ska läsa, läser valda delar. Tro inte på allt som skrivs om människor på sociala nätverk, nätmobbing förekommer. Man ska vara försiktig när man använder sig av sociala medier tillsammans med sina elever, tänk på att aldrig "lämna ut" elever utan att ha tänkt igenom namn, bilder och aktivitet.// Camilla, ska fortsätta att klura på det där med HUR hon ska uynyttja fb i undervisningen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar