fredag 1 februari 2013

Explain everything + Airserver del 2

Har nu använt airserver sen i november och det har blivit en självklar del av undervisning, min högra hand. =D

Hur använder jag det i undervisningen?
Gav en massa förslag på hur man kunde göra i ett tidigare inlägg, men vad har jag nu gjort?

Framförallt använder jag den som en liten wb i klassrummet för att inte vara låst framme vid den stora whiteboardtavlan.
Till detta använder jag övervägande appen "Explain Everything" Den är helt enkelt suverän!
Lätt att enkelt surfa in på en sida man vill visa, göra en bild av hemsidan och klottra vilt! Hålla genomgångar, finns många bra funktioner! Och jag låter eleverna förklara för andra hur de tänker genom att de kan visa direkt på iPadskärmen hur de tänker och alla kan då se på projektorn. Man kan enkelt skapa liknande som keynotepresentationer med den fina detaljen att den är föränderlig under genomgången; lägg till, ta bort och förtydliga.

De genomgångar som blir bra kan man spara och dela med sig av. Nästa steg är att spela in ljud till för att skapa en flipp =D DET måste jag ju såklart göra! ;)

Jag tycker att det är otroligt smidigt att kunna gå runt med iPaden i handen medan jag pratar och interagerar med eleverna, byter position i rummet och enkelt kan använda kameran för att visa något på stora skärmen. Visa olika elevers lösningar direkt från deras block, visa en uppgift ur läroboken.

Har tittat på några flippfilmer, fördelen att streama youtube då via iPad är att man har ju den i handen och lätt kan pausa om det är något man vill diskutera ytterligare, för att sedan lätt kunna återgå till klippet. Man kan också snabbt diskutera/visa olika hemsidor efter behov vart man än står i klassrummet.

Har också använt airserver för att kunna spegla iPadens skärm för att kunna använda en del appar som helklassdiskussioner.

Det är också lätt att kunna visa något man gjort för någon annan som också har airserver på sin dator. Om den personen har programmet igång så är det bara att trycka igång speglingen från sin iPad, välj den personens dator och visa det du vill visa från din iPad.

Kul att ibland kunna ITnörda också, såsom på föräldramötet igår, stod vid dörren och skrev välkommen på iPaden när föräldrarna kom in i rummet, som då syntes på Projektorduken. =D
Fick ett och annat leende!

//Camilla, Explain everything + airserver = <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar