söndag 18 augusti 2013

Skolappar + Pinterest = Sant

Som ni kanske vet så recenserar jag appar på hemsidan Skolappar.nu.

Pinterest är en sida där du kan pinna (samla) inspirationsbilder lätt och lägga dem i olika kategorier s.k boards.
De olika boards som du gör kan vara publika eller dolda.

Mycket smart när man hittar finfina saker på nätet som man vill komma ihåg =)

Man kan samla på inspirationsbilder på allt möjligt; Bröllop, smink, inredning, bordsdukning, kläder, pyssel, appar osv...

Det går att repinna (lägga till i en board) enstaka inspirationsbilder från andras boards eller prenumererar man på någon annans board om man tycker att hela boarden är intressant.

Under sommaren har skolappar vidareutvecklat sina idéer och har nu kopplat ihop apprecensionerna med Pinterest och då skapa applistor, då kan man prenumerera på en hel samling appar anpassade utifrån olika rubriker.

Här är min AppBoard:  "Appar i helklass"


Annelie Médoc har gjort en instruktionsfilm om hur det går till att skapa och dela applistor:// Camilla, ska fortsätta pinna både publika och dolda ;)
2 kommentarer:

 1. Jag hamnade här efter att gått in på skolappar...Blir helt fascinerad och imponerad av ditt engagemang och insikt om vad IT kan göra i skolan!!!! Tänk om den insikten fanns i mitt barns skola???! Mitt barn känner sej missuppfattat i skolan. Får mycket negativt och upplever att man inte lyssnar på honom. Men så fort han sitter vid dator eller platta och ska lösa läxa eller andra problem , går det undan..!
  Tungt- Har tappat all lust i skolan, från att ha varit både sugen och villig att lära!
  Vad ska jag göra??!!

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym!
  Det gör mig ont att höra att din son tappat lusten till skolan, det som kan vara en sådan underbar plats!

  Jag tycker att du ska boka in ett möte med ansvarspedagog och ta upp situationen. Om det ej finns ITmöjligthet, finns det möjlighet för honom att ta med egen device? Viktigt att hitta hans "Lära att lära" dvs På vilket sätt lär han sig bäst? Och hur hittar han lusten till att lära?

  Hoppas att ni finner en lösning!
  Mvh
  Camilla

  SvaraRadera