söndag 11 augusti 2013

Den sista skälvande semesterdagen!

Det bubblar och ryker i skolsverige, sommaren har kantats av kloka människor i form av olika poddar och blogginlägg.

Kan inte minnas att någon sommar har varit så full av lättillgänglig klokskap? Eller är det jag som har fått en förändrad syn? Sociala mediers förtjänst?

Kaffekopp - Check!
De poddar jag vill ska få en extra stjärna är skolsnack, 10minuter och tanktanken. Vet inte om jag ska tacka eller bli arg? Att lyssna på er gör att man (när man är nyfiken som jag) inte riktigt kan släppa skolan i  de veckor man har semester, utan i bakhuvudet ligger era finurliga tankar och gror.
Det finns ju så mycket man som man skulle vilja göra, läsa och testa. Tiden vill inte riktigt räcka till!

Har inte alls hunnit med allt det som jag ville jobba med i sommar, livet med familjen fick vara min absoluta prio för att kunna dyka under terminen som jag hoppas kommer att innehålla många spännande inslag.

I den Facebook-grupp "IKT-verktyg" som jag startade i våras har det fullkomligt rasat in pedagoger som säkert känner det fladdra i magen inför skolstarten. Inte det nervösa fladdret, utan mer det pirriga, förväntasfulla fladdret inför mötet med våra elever.
Hur ska vi fira in det nya läsåret? Hur ska jag få fler elever att känna Aha! Få alla att lyfta till sin nivå? Utmana! Inspirera! Känna "På riktigt"? Känna att varje dag i skolan är värdeull och lust att lära?

Hmmm...

Inget litet uppdrag vi har hörrni!

Men nu kör vi!

Vi stöttar varandra med kloka tankar och tips genom kollegiet både IRL och i sociala medier!

Ok? Ok!

Nu kör vi!

// Camilla, längtar tills i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar