söndag 1 mars 2015

Ma/NO-EdCamp och andra trevliga projekt.

Var länge sedan jag skrev något, så jag tänkte uppdatera lite vad jag gjort senaste tiden =)

Sedan skolstart har det varit många olika projekt att hålla i luften förutom det faktum att jag arbetar heltid som lärare.

Bokprojektet "Surfplatta i undervisningen" har tagit fart ordentligt och vi börjar få flera bitar på plats, så himla kul och utmanande att formulera sina tankar i skrift.

Sprang på en av mina fd kursare från LHS som kom ihåg att jag hade fobi för att skriva saker under skoltiden som tyckte att "det var ju oväntat" Det är värt att påminna sig själv detta när det gäller målsättningar att man faktiskt kan förändra sig om man arbetar målmedvetet och vågar att ta kliv ur sin Comfort Zone. Tänk vad målsättande samtal som våra IUPsamtal kan vara med att påverka framtiden.

I Januari var jag med på Ma/Nv-bienetten som var på Stockholms universitet, jag pratade om digitala verktyg i NO-undervisningen. SU spelade in vissa föreläsningar, och de finns att titta på här.

Jag har också varit nere i Helsingborg och fått träffa en massa härliga mattelärare under 3 dagar och gått igenom hur iPaden kan användas för att lyfta pedagogik. Att få en halvdag med en grupp människor är så utvecklande, man hinner både föreläsa, göra kopplingar och handleda rent praktiskt.
En liten notis ur "Digitala intryck"

Har också haft flera besök under mina lektioner, bl a har Annelie Drewsen från LÄRA följt mig en hel dag och kikat på vad jag gör, väldigt nervöst att ha någon som bokför dagen i minsta detalj och ser allt man gör. Men det blir nog bra, får hålla utkik efter nästa nummer.

I februari var det dags för det första Ma/NO- EdCampet i Stockholm. Jag kunde liksom inte låta bli att anordna ett edcamp när tillfälle gavs.
Perfektionist som jag är kan inget lämnas till slumpen och lägger då ner hjärta och själ i att skapa ett perfekt EdCamp.
Att hålla i ett EdCamp behöver egentligen inte vara så svårt ett ta så mycket tid; en anmälan, promota lite, lokal och en gridd är allt som behövs.

Men jag ska förstås ha en snygg affisch (godkänd av Utbildningsförvaltningen of course), Sponsorer av fika, mackor och kaffe (Tack IKT-labbet, MV-Nordics och Södermalmsskolan), bokvinster (Tack NOK, PedagogStockholm och Edcamp.org) samt eminenta föreläsare att starta upp kvällen med; Daniel Barker, Tommy Lucassi och Helena Dalivin.

Pjuh! Tog ett tag att få ihop allt. Ca 80 glada personer var helt uppsluppna i samtal under en hel kväll, och då är allt värt det. =)

Här är inlägg från PedagogStockholm som övervakade vår kväll.

Jag och Per Falk startade upp kvällen genom att berätta om upplägget och gjorde en snabb undersökning av hur många som var på ett EdCamp för första gången.

Webbverktyget Mentimeter kan man göra snygga och enkla undersökningar i.

Väldigt kul att nya personer hittade hit!

Vi lekte också med Lego Mindstorms under EdCamp, här min lilla hund:Nu härnäst kommer jag att föreläsa på Ny Tekniks konferens "IT & digital pedagogik" den 10 mars, så tillbaka till planering av detta.

//Camilla, har en massa spännande att se framemot denna termin.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar