måndag 8 juni 2015

Uppdateringar - I lööve IT, Kahoot goes GhostMode!

När ens favoritverktyg får uppdateringar som gör att man får det stora leendet och förbannar att terminen snart är slut, då är det bra!

Två verktyg som jag måste skriva om är; Mentimeter och Kahoot.
Vi börjar med Mentimeters uppdatering;

Nu är alla olika alternativen, för att svara på, gratis!
Tidigare var det multiple choice och open ended som gick att använda gratis, men nu kan man även använda de andra; scales, 100 points, dual axis och who will win.  Iiiiiiihhh!

Och nu till den bästa uppdateringen;

Kahoot har fått ett GhostMode!!!
Av denna fick jag rysningar, så bra är det!

Denna nya funktion gör att man kan se poäng hos tidigare deltagare, som då också är med i tävlingen. Man ser vilka som är Ghost och vilka som är deltagare, detta öppnar upp för en massa olika nya knep;

1. När eleverna vill spela samma spel igen, kan man nu låta deras tidigare jag vara med i spelet. Detta innebär, förutom att de deltar i tävlingen som vanligt, att de nu också tävlar mot sig själva. (!!!)

2. När man i starten av ett område kör en quiz som ett förkunskapstest, kan eleverna sedan köra samma test igen i slutet av ett område och själva se sina förbättringar.

3. Att man kan färdighetsträna med hjälp av Kahoot. Om eleverna har egna konton, kan man dela länken till quizen och låta dem göra den om och om igen hemma, och då tävla mot sig själva.

4. Man kan låta klasser tävla mot varandra, och då inte bara kanske min skola, utan kanske utmana en annan skola, i en annan stad? I ett annat land? Eller parallellklassen?

5. Kahoot tipsar själva om ett förslag; Tänk att som spanskagrupp i år 8, tävla i grammatik mot t ex en klass år 3:or i Spanien? Grymt!

Men hur gör man då?

1. När man spelat en omgång, kan man starta om den på en gång i GhostMode, se bild:
Genom att trycka på det lilla spöket med texten "Play again"

2. Eller genom att gå in på "My results" så hittar du en länk att dela, om du vill dela med dig till andra lärare som ska tävla mot er, eller elever som vill träna hemma.

Du hittar också "Play again" så att du kan starta om samma spel, fast i GhostMode om du vill att dina elever ska tävla mot sig själva eller andra av dina elever.


//Camilla, börjar redan nu spåna loss inför nästa läsår.1 kommentar: