tisdag 22 januari 2013

Att utmana sig själv!

Igår var en stor dag! Alltså för mig =)

Har några saker här i livet som är lite extra jobbiga att ta tag i och har nu bestämt mig för att utmana mig själv för att utvecklas.

Vi lärare kastar ständigt in elever i situationer för att de ska utvecklas och lutar oss själva tillbaka i bekvämlighetszonen. Skönt för oss!
Men vi vet också att elever faktiskt utvecklas av det, att bli framlyft, pushad, uppbackad, framåtsträvande, delmålsskrivande, iupskrivande, förmågeupptäckare, kunskapsinhämtare, webbnyfikna, kritiskt tänkande, reflekterande, kommunicerande.

För ungefär ett år sen skulle jag börja jobba igen efter min tredje föräldraledighet och kände att: Nu j**lar så blir jag ju kvar och kan satsa på riktigt! IKT hade blivit min passion under åren, men jag hade aldrig riktigt fått chansen att jobba på det sättet jag ville av olika anledningar.

Plötsligt hände det!
Ett erbjudande om en 1-1tjänst, som kanske inte riktigt passade som handen i handsken, men med härliga människor, utvecklande framtid och en skola med en underbar miljö, så kändes det som plus övervägde minus. =)
Men! Trygghetsnarkomanen i mig tyckte att det lät farligt! Vadå? Inte veta vad som händer varje dag? Inte känna alla? Inte kunna "kurserna"?

Djupt andetag! Okej! Jag gört!
Flera höjde på ögonbrynen, de var nog inte heller riktigt beredda på det ;)

Under våren hade jag dessutom äntligen tagit tag i att utöka min behörighet i matte för att så småningom kunna undervisa på gymnasiet, det tog bara 10år.

Nytt jobb började och allt startade kaosartat, men härligt utvecklande! =)

Under terminen släpptes skolappar.nu..... de sökte recensenter...

....skulle jag våga?... jag som får sådan ångest av att skriva texter =l Skulle jag testa att skriva en recension?

Absolut!

Det tog sin lilla tid att släppa ångesten och bara skriva, men nu är det gjort!!!

Tada!

Här kommer min första recension:
Skolappar.nu

I veckan funderade jag på nästa delmål, för att bli en mer "utanförboxen"-människa och att utmana mig själv.

I går skulle jag anmäla mig till #FETT2013 och var såååå nära att trycka på talar-rutan till TeachMeet, men vågade inte riktigt. Det är nu mitt nästa mål. Att våga tala om det jag kan inför andra människor, att våga berätta att jag faktiskt kan något, något som jag dessutom har en passion och nyfikenhet till.

//Camilla, hoppas på ett #FETT2014Inga kommentarer:

Skicka en kommentar