söndag 6 oktober 2013

Att uppfylla sin #Bucketlist

I ett tidigare inlägg har jag skrivit om en del mål som jag lagt upp. Precis som eleverna kan det ibland viktigt att veta vart man är på väg och då kan det hjälpa att få ner det på pränt.
photo 3.JPG
Bild från Flickr

Mina mål som jag har satte upp har till viss del gått i mål, som sig bör om man gör relevanta och tydliga delmål =)

Mina mål utan tidsplan;
Mål: Att vara digital.
1. Starta en blogg. ✔
2. Lära mig några användbara IKTverktyg. ✔
3. Testa ITverktyg med eleverna. ✔
4. Jobba på en 1-1 skola och jobba aktivt med ITverktyg. ✔
5. Ha en egen hemsida. ✔
6. Skapa mitt egna digitala materiel istället för att ha matteboken som bas.
7. Att formativt och summativt ständigt utvärdera min undervisning.(digitala vägar)

Mål: Att skriva.
1. Skriva ett blogginlägg. ✔
2. Skriva något publikt. ✔
3. Skriva ett inlägg för en webbsida. ✔
4. Skriva en artikel i pappersform.Mål: Att prata.

1. Berätta om något jag gjort i klassrummet för några kollegor. ✔
2. Berätta något nytt inför många kollegor. ✔
3. Berätta om något pedagogiskt för en mindre grupp jag inte känner. ✔

4. Berätta om något pedagogiskt för en stor grupp människor under en kort stund. ✔

5. Berätta om något pedagogiskt för en stor grupp människor under ca 1 timme. ✔

6. Hålla i workshop ✔
7. Att vara en föreläsare som andra uppskattar och finner inspiration från i större sammanhang.

Har nu uppdaterat min bucketlist och har valt att behålla det synligt vad jag faktiskt har åstadkommit =) Tror att det även kan vara viktigt när man planerar nya mål, att titta tillbaka och vara stolt över det man har gjort tidigare.

Det som hänt senaste månaden är att jag har hållit min första egna föreläsning/workshop under ca 2 timmar och att det kändes grymt peppande, om än väldigt nervöst. =) Tack Lillhagaskolan och Ia Lindberg som gav mig chansen att få framföra inspiration till Ma/NO-lärarna trots att det var första gången!

Jag har också blivit konsult hos TÄNK OM, vilket kommer innebära möjligheten att föreläsa och hålla i workshops vid flera tillfällen. Wiieee! Man måste ju få börja någonstans och det känns kul att andra tror på att man är rätt person. =D

//Camilla, packar inför London...

1 kommentar:

  1. Camilla, det var såå inspirerande att ha dig hos oss. Du sa en massa kloka samer och du vvisade även mig, en gammal IKT-pedagog, nya, inspirerande och kul webbresurser! Stort tack och lycka till i din nya gärning hos TÄNK OM!
    / Hälsar i@

    SvaraRadera