lördag 2 november 2013

#DigiSkol Uppgift 1 & 2

Välkommen till min hemsida!

Här bloggar jag om smått och stort och kommer även att använde denna blogg till min resa inom Digitala Skollyftet!
För er som bara är nyfikna på det Digitala skolyftet, sorterar lätt ut dessa inlägg med taggen #Digiskol.

Vem är jag då?

Jag heter Camilla Askebäck Diaz och jobbar på Vittra Telefonplan som Mattepedagog inom år 4-7. I botten har jag en 4-9 Ma/NO, Tk - utbildning samt kompletterat med matte för gy.

Har nu jobbat som lärare i över 10 år och har alltid intressat mig för att utveckla min undervisning på alla olika sätt och vis, har alltid haft ett elevfokus som har speglat sig i att viljan att hitta nya knep och trix för att hitta deras nycklar som triggar.
Har alltid från första stund använt de digitala verktyg som funnits tillgängliga, från början var det ju bara en stationär dator i lärarrummet och jag var stolt över att jag redan från första stund skapade eget material, som lätt kunde anpassas med små knep med datorns hjälp till olika grupper.

Vartefter att ny teknik dykt upp har jag varit nyfiken på vad det kan innebära för min pedagogik i klassrummet, hitta twisten som skruvar upp eleverna i ryggen =)

För ett år sedan började jag min spännande resa med 1-1 i skolan, vilket har varit en svindlande roliga resa med alltför få timmar på dygnet och föreläser numer dessutom i ämnet.

Men varför, om man nu är så "digital" kompetent ska man vara med i det Digitala Skollyftet?
Man blir ju aldrig färdiglärd! Det är ju det som är så kul! Att tillsammans få stöta och blöta nya tankar och idéer, att tillsammans även få inspirera varandra och räcka en hjälpande hand till de som vill vandra denna digital väg. Finns det något bättre?

Att sätta mål för mig själv har alltid varit viktigt. För mig.
Att skriva dem med ord så att delmål blir tydliga att både ha i vindrutan och backspegeln är för mig. Riktigt. Viktigt.
Då kan man se sin resa tydligt.

Mina mål i denna kurs är att utveckla den formativa bedömningen och lära mig scripta i Google drive. Som tur var hänger dessa ihop som handen i handsken =)

Så om någon vill joina i mig i detta mål blir jag lycklig =D

"Man ska veta vart man ska, vägen dit kan se olika ut och kan utforskas i det oändliga"

//Camilla aka @Askeback, tycker att det var kul att få hälsa på våra eminenta initiativtagare i studion på Skolforum.
Uppdatering; Det  var flera som verkade vilja lära sig script så jag satte ihop en site och FB-grupp för att kunna samarbeta, diskutera och utvecklas tillsammans! =D Wiieee!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar