måndag 6 januari 2014

2013 - Here we go! #Bucketlist 2014

I morgon är det dags att kicka igång 2014 i skolvärlden!

Mycket spännande att se vad som händer detta år =)

Om man tittar i backspegeln är det ett fantastiskt år som nog blir svårt att överträffa arbetsmässigt =)
Hade en vision som jag skrev ner i form av en #Bucketlist, den kommer såklart att uppdateras nedan i blogginlägget.

Jag började lite försiktigt för ett år sedan att göra min röst hörd ännu mer i sociala medier genom att börja recensera appar i Skolappar.nu , sjukt nervös att släppa första recensionen under Joachim Thornströms skarpa öga. Men den höll måttet och där började jag min karriär som apprecensent. Många recensioner blir det, och vem vet, man kanske kan tillhöra den riktiga redaktionen så småningom? Eller?

I mars var det dags att prata inför en grupp pedagoger då jag arrangerade EdCamp tillsammans med Magnus Blixt om "digitala och fysiska lärmiljöer" på Vittra Telefonplan, väl på plats och när snacket rullade kändes det bra och pirrandet i magen höll sig i schack, eftermiddagen var väldigt lyckad med många pedagogiska stjärnor på plats. Tog steget och tackade ja till att skriva ett blogginlägg om det på Skolportens blogg.

Strax därefter var det dags för TeachMeet på Årstaskolans #FETT13, 7 minuter hade jag blivit övertygad om att hålla och nervositeten var ett faktum, men det gick galant med Micke Krings lugnande mantra "Du fixar det" Mina 7 minuter om AirServer.

Airserver var ett digitalt hjälpmedel som jag verkligen fattade tycke för och ordet spred sig på Twitter och jag skrev min första Bloggserie i Pedagog Stockholm för att fler skulle få nys om detta. (1, 23)

I april var det dags för min favoritmässa; SETT2013, många bra föreläsare och ett härligt gäng twänner att möta upp med intressanta diskussioner. Fick även snicksnacka lite med Beppe Singer =) Starstruck! ;) På SETT2013 höll jag i 2st 10minutare åt Skolappar i deras monter - Väldigt kul!!Under året, iom Airserver, har jag hittat en nisch jag gillar - att använda appar i helklass mha projektor och om det pratade jag på Framlär´s Teachmeet

Jag har också börjat jobba som Konsult hos TÄNK OM, vilket jag är väldigt stolt över. Dessutom har jag kvalificerat mig som certifierad APD - Jeej!

Jag har hunnit med dessa två Workshops;

WS: iPad som pedagogiskt verktyg i Matte & NO - undervisning, Lillhagaskolan i Nykvarn
WS: Digitala verktyg inom naturvetenskap, Fryshuset
Sen drog det digitala skollyftet igång, det var ju bara ett måste att haka på, läs mer om detta här. På Skolforum gästade jag någon minut i #Digiskol-studion, då jag återigen höll i en Edcamp tillsammans med Magnus. Anna Kaya och Per Falk diskuterade precis om Edcamp när jag försökte smita in i publiken för att tjuvlyssna lite =)

Under året har jag även startat en del FB-grupper bl a IKT-verktyg som nu växt till sig och lever sitt eget liv.

I Decembermånad var jag med i tidningen "Grundskoletidningen" som intervjuat mig om hur jag använder digitala verktyg i klassrummet. Kändes som ett fint avslut på året =D
2014 ser jag framemot som ett kanske lugnare år i avseende stora steg framåt, snarare en fördjupning av det jag redan påbörjat.

Hoppas att jag får närvara på SETT2014 i någon form och att jag kan åta mig fler uppdrag i TÄNK OM´s regi.

#Bucketlist 2014Mål: Att vara digital.
1. Skapa mitt egna digitala materiel istället för att ha matteboken som bas.
2. Att formativt och summativt ständigt utvärdera min undervisning.(digitala vägar)

Mål: Att skriva.
1. Skriva en artikel i pappersform.
2. Hålla bloggen vid liv med minst ett inlägg i månaden.

Mål: Att prata.
1. Att vara en föreläsare som andra uppskattar och finner inspiration från i större sammanhang.

Mål: Arbetsplats
1. Att vara en förebild för andra.
2. Utveckla min undervisning så att den räknas som innovativ, utvecklande, inspirerande och sprudlande.
3. Att mina elever känner att de utvecklas, får vara kreativa och att det känns "Viktigt på riktigt och relevant"
4. Använda iPaden ännu mer som digitalt verktyg mer än färdighetsträning.

//Camilla, jag hoppas vi ses i någon form under 2014!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar