torsdag 22 november 2012

121122 - Slice it!

Skriver ett kort inlägg idag, men som mattelärare bör man väl ha ett inlägg på datumet 121122 =D Iaf måste jag det som är helt frälst i siffror. Ja ja... lite nördigt! Men det är så jag är =D


Idag hade vi mattediskussioner och till vår hjälp använde vi mattespelet "slice it".
Jag visade hur spelet fungerade, och efter ca två banor så började jag ge uppgifter;
Hur kan vi lösa den här uppgiften?
Finns det flera olika sätt?
Hur får vi bitarna exakt lika stora?
Vilken är bäst och hur kommer det sig?

 Eleverna fick sitta i grupper med papper och penna för att fundera och diskutera en stund. När jag cirkulerat runt och lyssnat lämnade jag över iPaden till olika elever som fick visa olika lösningar
(De visas då live på projektorduken)

Eleverna tyckte att det var roligt, framförallt kunde alla elever hitta minst en lösning som fungerade samt att de elever som behövde utmaningar kunde utmanas med faktorn att alla bitar skulle bli lika stora. Även redovisningen blev då anpassad, eftersom jag kunde välja ut om det var antalet bitar/olika sätt eller ytan som var det viktiga i redovisningen. Flera av eleverna kom senare och frågade vad spelet hette för att kunna ladda ner det till sina telefoner, bra betyg med andra ord. =D


// Camilla, nöjd med em-lektionen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar