torsdag 15 maj 2014

#SETTlaggad

Ett numera myntat uttryck på twitter, #settlaggad.
Det är nog precis därför detta blogginlägg har dröjt, har nog mest svävat runt efter min föreläsning =D

Ja, precis! Föreläsning!
Jag höll i en föreläsning för 250 personer på SETT2014 och det var så sjukt kul!!!!
Föreläste om mina tankar kring att använda en iPad i klassrummet, föreläste på första passet för dagen och på pendeln på väg dit tweetade jag frågan: Vem träffar jag där? Och fick några svar! Blev så himla glad när jag insåg att det var några som faktiskt ringat in mig i programmet och planerat inför att lyssna på just mig.
Föreläsarsalen


20 min innan jag skulle börja prata var det nästan fullt i salen och lång kö utanför!
Föreläsningen gick bra och jag hade kul under föreläsningen med både tips, trix, tankar och Kahoot.
Skolvärlden intervjuade mig efteråt, det kan ni läsa här.
Jag skapade även en padlet med alla mina tips på, den hittar ni här.

Under resten av onsdagen gick jag sedan mest och minglade runt och fick snacka med en hel del personer som jag i vanliga fall möter på twitter.

Avslutade dagen med att lyssna på Frida Monsén, något alla borde ta tillfälle att göra när man får chansen. En helt fantastisk lärare med en underbar elevsyn där fokus alltid ligger på att göra saker intressanta.

Torsdagen inleddes med att lyssna på Patricia Diaz, en lärare och vän som fängslar publiken med sina olika projektidéer och tankar kring hur och varför.

Max Entin; Las Diaz
En annan föreläsare som fångade mig med sin lite lätt arroganta röst men med ett leende lurandes var Helena Kvarnsell, en lärare jag följt i flera år. Kul att få lyssna på flera tankar kring vår arbetstid och hur vi använder den, kan inte annat än hålla med om att vi ibland ser fler hinder med tid än hur vi ska dra nytta av den tiden som vi har.

Hann också lyssna på Oscar Semb, Sabine Louvet och Linda Larsson. Mycket kloka människor som lyfte intresseväckande saker att ta till sig. Hoppas att ni inte missade dem!

Missade några från min egen topplista pga föreläsningar som gick samtidigt, inställt eller fulla, men är väldigt nöjd med de som jag hann med =)

Föreläste även en kvart i TÄNK OMs monter som en sammanfattning av min egen föreläsning.
TÄNK Oms monter

Vad händer nu då?

Max Entin; Jag, @Grishund & @Fiffinurlig
Lyssnade på gänget från RAU som kör podden Skolsnack, de summerade #SETT2014, eftersom att de även är arrangörer för SETT så kan man lyssna lite på framtidstankar inför SETT2015, bl a att det blir tre dagar nästa år (!) Vid ett flertal tillfällen höll jag på att hoppa in i samtalet innan jag fick hejda mig från att prata med mig själv ;) De pratade om konversationskort i köerna, en idé som jag själv hade till EdcampVTP som jag höll i för några veckor sedan. Så här såg de ut.

//Camilla, längtar redan till SETT2015.

Kommer leva länge på denna tweet:2 kommentarer:

  1. Hej! Lyssnade på dig på SETT2014. Kan man få tillgång till din presentation? Finns den filmad? Kan jag ta del av ditt bildspel? Minns en talande bild av färgburkar... Grymt inspirerande föreläsning!

    SvaraRadera
  2. Tack! =)
    Jag kommer inte att lägga upp denna keynote då den innehåller så många animeringar, men det finns en på Slideshare sen tidigare. http://www.slideshare.net/askeback/teach-meetframlar13

    SvaraRadera