tisdag 25 oktober 2011

Bokmärkestjänster

Har testat följande bokmärkestjänst Delicious och ska fundera över dessa frågor;

1. Tror du att du kan ha någon nytta av detta? Varför inte?
Skönt att formuleringen i frågan slutar med "varför inte?" =D
Jag tror att jag kommer att använda denna tjänst som förvaring av mina bokmärken. Kanske kommer jag att använda denna tjänst för att hitta fler att lägga till min lista.

2. Vad tycker du om sättet att organisera dina länkar, med hjälp av etiketter?
Organisera är  mitt mellannamn =) Ääääälskar att organisera! Så just detta sätt med etiketter är ultimat eftersom vissa saker hamnar under flera kategorier.

3. Vilka andra användningsområden ser du för en sån här tjänst förutom att du får ordning på dina egna bokmärken?
Min första tanke var; Vad skönt att kunna lägga till från vilken dator som helst till en gemensam bank och dessutom så finns allt på nätet när en dator kraschar. (Vilket jag såklart har varit med om och förlorat alla mina bokmärken =/ )

4. Vilka andra användningsområden ser du för en sån här tjänst förutom att du får ordning på dina egna bokmärken?
Man kan göra en "Stack" med användbara länkar till eleverna. Som är kategoriserade efter behov i ämnen/användbarhet/braattha osv. Dessa kan då lätt redigeras efter behov eller om eleverna själva kan tipsa om braatthalänkar. Ge uppgiften; "Leta upp en användbar länk till ....." Vilket då snart kommer att bli en gedigen bank öppen för alla elever. Kanske länka från sin Wiki?

Här är mitt konto, inga IKTlänkar än så länge, men håll utkik! ;)

// Camilla, ska föra över alla sina bokmärken från alla olika datorer =)

2 kommentarer:

  1. Visst är det skönt med struktur och ordning. Då kan det inte bli kaos när man t ex ska visa en youtubefilm eftersom man lätt hittar länken. Jag gillar också delicious men har även prövat www.symbaloo.com. Den är inte dum den heller.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med om det allmäna organiseringsbehovet. Sen kan jag tycka att det är otroligt skönt att slippa tramset med favoriter... Man använder ju så många datorer, hemma, på jobbet, i väskan. Förr var det ok, för då skiljde jag så mycket på jobb och liv. Nu så vävs det samman på ett fint och intressant sätt, och det då vill jag ha tillgång till allt oavsett vart jag har placerat mig rent fysiskt.

    SvaraRadera