tisdag 18 oktober 2011

Dela, del 2

Dela bilder.
Den här gången skulle vi testa använda Flickr.
Här kommer en bild som jag valt ut;
Foto av inoneear

Tycker att denna bild förmedlar min känsla av hur det är att lära ut. Man sår små frön omkring sig, antingen med en lätt bris eller med en storm. =)

1. Vad tycker du om Flickr?
Tycker som första intryck att det är rörigt.
2. Vad tror du man kan använda bildtjänster till i din profession?
Att använda bilder för att visualisera saker är alltid bra, det lättar upp texter och får arbeten att se roligare ut. Vissa elever har lättare att knyta an till en text om de har en bild att haka upp informationen på.

Jag kommer nog själv att använda mig av "Picasa" för att dela mina egna bilder. Dels för att mina bilder från mobilen (HTC Sensation med Android) hamnar där automatiskt och dels för att jag använder en del av googles andra tjänster tycker att det funkar bra när allt är i samma system. (Uppladdningar till Blogger och Google+ bla.) Går jag in på Picasa så ligger alla mina bilder från mobilen, blogger och google+ där automatiskt och jag kan gå in och ändra synlighet och delning.

Vad tycker ni? Vilken föredrar ni? Och framförallt, visa en bild som ni tycker symboliserar något med skolan. =D

Camilla, ääääälskar när teknik bara funkar =D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar