tisdag 18 oktober 2011

Dela, del 1

Dela dokument.
Har nu testat google docs och är helt såld! Varför jobbar jag inte nu så jag får testa på en gång?
Har lagt upp ett exempel på ett dokument som jag använder i början av sex och samlevnadskapitlet, där har jag sammanställ en del värderingsövningar som jag använder mig av när vi pratar om vänskap

1. Vad tyckte du om Google Docs?
Ja, som sagt ovan; JAG VILL TESTA NU!!!
2. Var det lätt eller krångligt att skapa och publicera ett delat dokument?
Både och! Lättfattligt hur man ska göra, men när tekniken strular tar det lång tid att få ordning på det.
3. Vad tror du om detta som ett sätt att samarbeta kring dokument? Fördelar/nackdelar?
Tror att det är ett mycket bra sätt att exempelvis jobba med grupparbeten (Det är ju alltid någons "del" av arbetet som mystiskt försvunnit) Kanske ha en gruppdiskussion i skrift? Nackdelar? Hmmm.. Kan ni komma på några?
4. Vilka risker ser du med att dela och lagra dokument på Internet?
Man måste verkligen ha koll på vilka dokument som delas  med vilka så att inte känslig information nås av fel människor. Gå igenom ordentligt med eleverna hur det fungerar och hur man kan ställa in olika nivåer av "nåbarhet" är absolut nödvändig.

//Camilla, ska fortsätta dela saker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar