torsdag 13 oktober 2011

Dags att ta tag i det här med IKT

Okej! Dags att skriva lite. Pju...
Att svara på direkta frågor är ju ett bra sätt att börja skriva på så.... det får bli det tråkiga sättet för er som läser. =)

1. Vad tror du är det främsta användningsområdet för bloggar?
Att nå ut till människor av olika anledningar! Kan vara en kurs där man gemensamt ska skapa ett innehåll, om man är intresserad av ett ämne kan en egen blogg vara en start för att komma i kontakt med andra liksinnade eller helt enkelt en egen dagbok om sitt liv =)
2. Vad ser du för för- och nackdelar med verktyget? Har du prövat något annat bloggverktyg tidigare? Skillnader?
Har inte prövat något annat bloggverktyg innan. Tror att för- och nackdelarna blir de som man själv vill att de ska bli. Man har ju alltid ett val över vad som ska publiceras och vilka som ska läsa det.
3. Tror du att du kommer att få någon användning av bloggar, personligen eller i jobbet efter den här kursen? Varför inte?
Hoppas, hoppas, hoppas att jag ska använda blogg både i skolan och personligen efter det här. Den här bloggen jag börjat på nu kommer nog att fortsätta vara min personliga blogg även när kursen är slut, så ni kan förvänta er några "offtopic" inlägg om mitt övriga liv blandat med IKTinlägg. Jag har i flera år tänkt att jag vill ha en lärarblogg där innehåll från lektioner ska finnas med så att eleverna skulle kunna hämta upp information, men efter den här kursen kommer nog bloggen bli mer levande där eleverna ska vara en del av bloggens innehåll.

/Camilla, ser framemot kaoset att starta en blogg med sina elever

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar