fredag 14 oktober 2011

RSS

Tillbaka till kursen! Måste komma ifatt lite grann.
Har nu läst om, fixat med och prövat RSS med hjälp av google reader. Testade även Microsofts feeds för att jämföra lite. Har absolut inte jämfört klart men har ändå fått ett litet humm om vilken jag spontant gillade bäst. =)

Ska nu se om jag kan ge lite svar på frågorna till kapitlet RSS;
1.Tycker du att RSS är ett bra verktyg för att hålla dig uppdaterad?
Såklart! Varför har jag inte tagit mig tid att göra detta innan? Busenkelt och väldigt praktiskt för att se om något nytt har dykt upp på dessa oändliga bloggar man vill ha koll på ;)
2. Tror du att du kommer att fortsätta att använda den RSS-läsare du valt för den här uppgiften?
Kommer nog att titta lite mer på Microsofts feeds, men spontant kändes den mer som om man gjorde "bokmärken" och ändå var tvungen att klicka på varje för att se om något nytt poppat upp, men det kanske bara är för att jag inte riktigt gått igenom funktionen på den ännu. Valde som sagt Google reader, och den kommer jag att använda för att se om något nytt dykt upp.
3. Vad ser du för för- och nackdelar med den RSS-läsare du valt?
Fördelarna är att man inte behöver kika in på varje blogg för att se om något nytt dykt upp. Nackdelen är väl för mig personligen att jag verkligen gillar  LayOuten på en blogg och vill gärna läsa inlägget inbäddat av en fin LO och bilder, vilket man går miste om i RSSfeeder.
Kommer nog tycka att det är en enorm fördel med att kunna samla nya inlägg på rena fakta som rör mina ämnen, IKT osv. Då räcker det med en rubrik för att se vad man vill/behöver läsa.
4. Är RSS-läsare något som du kan använda i ditt (framtida) yrke? Hur?
Precis som jag skrev ovan så är det ett utmärkt sätt att vara uppdaterad med det senaste i klassrummet, man ser snabbt vad som är nytt och kan då läsa det som känns aktuellt för en själv. Så, absolut!

//´Camilla, är inne i ett flow, men nu vaknade bebis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar